Verpakkingen
voor meer veiligheid in EX-zones.


SCHÜTZ biedt speciaal ontworpen verpakkingen voor het uitdagende gebruik in EX-zones; dankzij onze innovatieve Security-Layer technologie voldoen deze verpakkingen perfect aan de basisvereisten voor verpakkingssystemen:


Naleving van de
hoogste veiligheidsnormen

Maximaal
hanteringsgemak

Absolute economische
efficiëntieWettelijke vereisten voor het gebruik van EX-zone verpakkingen:


Gebruik in een EX-zone, ongeacht de eigenschappen van de vulgoederen
(IEC/TS 60079-32-1:2013 &
TRGS 727:2016)

Het vulproduct heeft een vlampunt van ≤ 60 graden Celsius (ADR 4.1.2.1)

Meer veiligheid en kwaliteitswaarborg dankzij de EVOH permeatie barrière

Our SCHÜTZ Security-Layer Technology enables us to produce plastic containers with up to six different layers.

3 Lagen

Afhankelijk van de technische vereisten, is de SCHÜTZ ECOBULK voorzien van een blaasdeel dat ofwel een dunne antistatische of een geleidende buitenlaag heeft. Een geleidende verbinding op de afsluiter voorkomt dat het vulproduct statisch geladen raakt. Daarnaast, kunnen de blaasdelen worden geleverd met een bescherming voor gevoelige vulgoederen tegen licht en UV-straling.

6 Lagen

Naast een geleidende of antistatische buitenlaag, kan een EVOH permeatie barrière worden geïntegreerd als een binnenste laag. Verhoogde bescherming tegen permeatie biedt extra veiligheid en voordeel, in het bijzonder voor IBCs gevuld met zeer permeabele producten zoals stoffen die oplosmiddelen bevatten. Dit voorkomt bijvoorbeeld effectief de vorming van een explosieve atmosfeer in de container wanneer IBCs in ISO containers worden vervoerd.

De volgende SCHÜTZ IBCs zijn goedgekeurd voor het gebruik in Ex-zones 1 en 2 en voor het vervoer van vloeistoffen met een vlampunt van ≤ 60° C en een minimum ontstekingsenergie van > 0.2 mJ:

SCHÜTZ IBCs voor Ex-zones met een extra EVOH permeatie barrière