SCHÜTZ SUPPLY CHAIN Management –
integrale verpakkingsoplossingen.


SCHÜTZ biedt klanten een geïntegreerd totaalconcept en professioneel advies op het gebied van alle verpakking en transportvragen. Wij helpen onze klanten hun Supply Chain te optimaliseren door het analyseren van alle processen en punten langs hun bevoorradingsketen – vanuit zowel een economisch als een ecologisch oogpunt.
Bij het organiseren en verbeteren van een Supply Chain voor verpakkingen en logistiek stellen wij ons twee hoofddoelen:
Individuele soorten verpakkingen verschillen aanzienlijk met betrekking tot hun economische en ecologische prestaties.


In vergelijking met standaard verpakkingen, kunnen geoptimaliseerde verpakkingen enorme besparingen opleveren, bijvoorbeeld bij het vervoer overzee met een daaropvolgende distributie in het land van bestemming:


0 %
ruimte
0 %
vervoerskosten
0 %
handlingskosten
0 %
CO₂-uitstoot

Lagere totale kosten –

Voorbeeld: Voordeliger met SCHÜTZ IBCs:


Terwijl slechts 4 vaten met een volume van 800 liter op één pallet kunnen worden vervoerd, heeft een IBC een volume van 1.000 liter. Dus een IBC vervangt 5 vaten – en neemt slechts de plek in van 4 vaten.

 
 
 
 
 
 
 
 

Reconditionering

IBCs opgehaald door SCHÜTZ worden niet alleen gewassen en gereinigd. Alle onderdelen die in aanraking komen met de vulgoederen worden verwisseld en vervangen door nieuwe onderdelen. Alle modellen krijgen een nieuwe UN-keur en bieden volledige productveiligheid.

Levering

SCHÜTZ IBCs besparen ruimte: bij elk transport, bij elk laadproces – in vergelijking met een stalen of kunststof vat – kan 25% meer vulgoed worden vervoerd met dezelfde ruimte.

Afvullen:

Met 1.000 liter aan vulgoederen, dienen 5 vaten allen geopend, gevuld, gesloten en, indien van toepassing, geëtiketteerd te worden. Met een IBC hoeven al deze stappen slechts één keer te worden uitgevoerd.

Hantering

Vaten dienen afzonderlijk of samen op pallets te worden gespannen; IBCs hebben een vooraf geselecteerde pallet en kunnen direct worden vervoerd als een vaste unit. Het kost 2 werknemers 90 minuten om een vrachtwagen met (niet gepalettiseerde) vaten in en uit te laden, terwijl een vrachtwagen met IBCs in slechts 20 minuten met een heftruck kan worden in- en uitgeladen.

Transport

Dankzij gestandaardiseerde ISO afmetingen, maken IBCs ideaal gebruik van het gehele volume van de container. Ter vergelijking: een 20” container kan slechts 80 vaten van 16.000 liter vervoeren, terwijl 20.000 liter van uw product in 20 IBCs in dezelfde ruimte kan worden vervoerd.

Opslag

SCHÜTZ IBCs besparen ruimte omdat een IBC 25% meer vulgoederen in dezelfde hoeveelheid ruimte opslaat als een stalen of PE vat.

Lediging

Lediging van de IBC is gemakkelijk dankzij de standaard kraan of de gespecialiseerde ledigingssystemen. Dit proces is veel gemakkelijker en sneller dan het ledigen van vaten omdat 5 vaten afzonderlijk dienen te worden geopend, gecontroleerd en geledigd voor hetzelfde volume aan vulgoederen.

Inzameling

SCHÜTZ IBCs worden na lediging bij de consument opgehaald door de wereldwijde SCHÜTZ TICKET SERVICE.